"Help welke richting past bij mij in het 1ste jaar"
De eerste graad is een observerende en oriënterende graad. In het eerste jaar zijn er twee modellen. In het model oriëntatie maakt elke leerling kennis met STEM, ecologie en duurzaamheid, sport en gezondheid, in een 10wekelijks doorschuifsysteem. Het andere model is het model klassieke talen.
Klassieke Talen
4 uur per week Latijn/ Grieks/ Cultuur
Oriëntatie
2 uur per week STEM / Ecologie & Duurzaamheid / Sport & Gezondheid
1 uur per week maatwerk Frans
1 uur per week maatwerk Wiskunde
Klassieke Talen
“ontwikkel passie voor taal en leer met regelmatig studeren!”
Ben jij een sterke leerling voor taal? Leer je vlot woordjes? Ben je geïnteresseerd in andere culturen? Heb je er altijd al aan gedacht om Latijn te gaan studeren? Dan past deze optie bij jou!
In je eerste jaar klassieke talen, leer je vooral Latijnse woordjes en spraakkunst. Hiervoor zul je je ijverig moeten inzetten! Dat je écht oefent om dagelijks te studeren, zal je later ten goede komen! Daarboven leren we in de teksten heel wat over oude culturen. Ook de eerste kennismaking met het Grieks komt aan bod.
Oriëntatie
“Wij laten je proeven van alle opties. Pas daarna ga je kiezen!”
Het model “Oriëntatie” is zo ingericht dat alle opties aan bod kunnen komen en je de tijd en ruimte krijgt om alles uit te proberen in een 10wekelijks doorschuifsysteem. Wil jij de uitdaging aangaan om ontdekken te leren en daarnaast ook nog de kans krijgen om extra te werken voor Frans en wiskunde? Dan is dit vast iets voor jou!
Gaat alles vlotjes voor deze vakken, dan mag je je verwachten aan stevige uitdagingen om toch dat stapje verder te zetten. Heb je het gevoel dat je de leerstof niet helemaal begrijpt en dat je nood hebt aan wat extra uitleg of bijkomende oefeningen, dan staat de leerkracht voor jou klaar voor dat extra duwtje in de rug. Tijdens differentiatie wordt er op maat gewerkt!
"Hoe zal het tweede jaar eruit zien?"
“In onze brede eerste graad mag je uitgebreid ontdekken waar je capaciteiten, interesses en talenten liggen.”