Sport op school

Bij Don Bosco wordt sport en spel hoog in het vaandel gedragen. In onze school is dat dagelijks zichtbaar op de speelplaats alsook in de sporthal.

Onze eerstegraadsleerlingen spelen en sporten tijdens de middagpauze onder leiding van ‘de moni’s’, leerlingen uit het 5de en 6de jaar, op de verharde buitenterreintjes en de vele grasvelden. Klassencompetities voetbal staan op het programma voor de tweede graad. Voor de derde graad wordt er een heuse Don Bosco League georganiseerd in de sporthal voor een aantal sporten zoals voetbal, basketbal, handbal en volleybal. De door de leerlingen zelfgekozen teams strijden om een Don Bosco League trofee met bijhorende snoepjes.

Op woensdagnamiddag hebben veel leerlingen de kans om deel te nemen aan de svs competities tegen andere scholen in Limburg. De school schrijft zich in voor heel wat sporten zoals voetbal, volleybal, basketbal, handbal, judo, zwemmen, atletiek, oriëntatielopen enzovoort.

Later dit schooljaar zullen we ook deelnemen aan de Salesiaanse Spelen in Sevilla. Een sportcompetitie tussen Don Bosco scholen over heel Europa. Een sportief hoogtepunt én een unieke ontmoetingskans met jongeren die Don Bosco in hun hart dragen!

MOEV

MOEV ondersteunt onze school om een kwaliteitsvol en gestructureerd bewegingsbeleid uit te bouwen en in te bedden in het gezondheidsbeleid.

Zo ontstaat er een bewegingsrijke schoolcultuur, waar we al jaren zeer trots op zijn.

We nemen zoveel mogelijk deel aan de (buitenschoolse) sportactiviteiten en werken, met MOEV als trouwe partner, samen om jongeren nog meer aan te zetten tot beweging.

Een gezonde geest zit immers in een gezond lichaam!

Competities

Op woensdagnamiddag verdedigen we de kleuren van Don Bosco. We nemen het in verschillende sportcompetities tegen andere scholen op en strijden voor de Limburgse, Vlaamse of zelfs Belgische titel.

Zowel groepssporten als individuele disciplines komen aan bod en deelname aan deze competities is volledig gratis.

Van zodra we genoeg deelnemers hebben of een ploeg kunnen vormen in een bepaalde sporttak schrijven we ons in en gaan we er volledig voor!
Al is deelnemen natuurlijk belangrijker dan winnen.

Don Bosco Hechtel is al jaren een gevreesde tegenstander en gevestigde waarde binnen de MOEV-competities.

Vertegenwoordig ook jij onze school in jouw favoriete sport?

Sportdag

Onder constructie

Don Boscocollege Hechtel

Mijn Thuis vol muziek!