Sport op school

Bij Don Bosco wordt sport en spel hoog in het vaandel gedragen. In onze school is dat dagelijks zichtbaar op de speelplaats alsook in de sporthal.

Onze eerstegraadsleerlingen spelen en sporten tijdens de middagpauze onder leiding van ‘de moni’s’, leerlingen uit het 5de en 6de jaar, op de verharde buitenterreintjes en de vele grasvelden. Klassencompetities voetbal staan op het programma voor de tweede graad. Voor de derde graad wordt er een heuse Don Bosco League georganiseerd in de sporthal voor een aantal sporten zoals voetbal, basketbal, handbal en volleybal. De door de leerlingen zelfgekozen teams strijden om een Don Bosco League trofee met bijhorende snoepjes.

Op woensdagnamiddag hebben veel leerlingen de kans om deel te nemen aan de svs competities tegen andere scholen in Limburg. De school schrijft zich in voor heel wat sporten zoals voetbal, volleybal, basketbal, handbal, judo, zwemmen, atletiek, oriëntatielopen enzovoort.

Later dit schooljaar zullen we ook deelnemen aan de Salesiaanse Spelen in Sevilla. Een sportcompetitie tussen Don Bosco scholen over heel Europa. Een sportief hoogtepunt én een unieke ontmoetingskans met jongeren die Don Bosco in hun hart dragen!