Een actieve school

Don Boscocollege Hechtel is een plaats waar iedereen zijn/haar talenten kan ontwikkelen.

Middagspel

Bruisende middagactiviteiten voor 1ste en 2de jaar! Sommige middagen zijn leuker dan andere. Op school kan dan van alles wat thuis niet kan, of nog beter: van alles wat thuis niet eens mág!

’s Middag spelen leerlingen van hogere jaren met de eerste- en tweedejaars onder het toeziend oog van leraars-assistenten.

Dit is een belangrijk gegeven uit de opvoedingsideeën van Don Bosco: oudere leerlingen begeleiden en leiden als spelmonitor de brede waaier van middagactiviteiten in de eerste graad.

Het wordt vaak een heerlijk ontspannings(half)uurtje voor groot en klein met spel op de speelplaats en pleinen, denksport, volksdans, dansexpressie, handvaardigheid, schaken, knutselen…

Leerlingen en/of ’hogerejaars’ kunnen ook aansluiten bij één van de vele werkgroepen op school: schoolband, schoolkrant, toneelgroep, leerlingenraad, pastorale groep…

Schoolband

Als een vis op het droge…als patatten zonder zout…als een café zonder bier…

Zo zou je een school kunnen omschrijven die niet bruist, waar geen leven in zit, waar geen muziek klinkt ook!

Daarom komen heel wat leerlingen-muzikanten vanaf de tweede graad wekelijks samen om te repeteren. Ze kunnen daarna het beste van zichzelf geven tijdens de jaarlijkse Don-Boscovieringen, het vrij podium, concerten … .Iedereen met een hart voor muziek en (een beetje) kennis van een instrument is welkom in de schoolband: van triangel tot piano, van drums tot doedelzak, van harp tot marimba,… .

Want muziek verbindt!

 

Spirit

Wie geeft nu eigenlijk de kerststal een plaats op school? Wie durft het aan om zo’n immense viering als de Don Boscoviering in elkaar te steken? Wie zorgt elk jaar voor een passend jaarthema? Misschien … Het zijn maar een aantal voorbeelden van waar Spirit over nadenkt en mee organiseert.

Op onze school zijn er verschillende werkgroepen waar leerlingen en leerkrachten samen deel van uitmaken. Spirit is daar een van. Een kerngroep van leerkrachten komt geregeld samen om de lopende zaken verder op te volgen. We willen als Don Boscoschool onze identiteit niet verloochenen.

Daarom willen we op een eigentijdse manier – net zoals Don Bosco dat deed –  zorgen voor verbinding. We zijn dankbaar dat we daar met Spirit de kans toe krijgen. Een team van leerlingen en leerkrachten organiseert kleine én grootse dingen die voor kleur en verbondenheid zorgen. Zo wordt onze school méér dan zomaar een school!

Don Boscocollege Hechtel

Mijn Thuis vol muziek!