Studiereizen

In het Don Boscocollege zorgen we er voor dat iedereen jaarlijks een gepaste studiereis krijgt. Door middel van deze reizen realiseren we heel wat vakoverschrijdende eindtermen en leren we ons land beter kennen.

1ste jaar

de eerstejaars leerlingen hebben keuze uit verschillende activiteiten. De eerste keuze is de ’STEM-reis’, deze gaat naar de Hooibeekhoeve in Geel en de geothermische centrale in Mol. Bij keuze twee geeft weerman Ruben Weytjens uitleg over het weerbericht. De leerlingen proberen samen een doel te bereiken in de escaperoom en ontdekken met een gids de Begijnenvijvers. Tijdens de derde keuze, spelen de leerlingen een slimste-mens-kwis, daarna krijgen ze een rondleiding op de terreinen van het zandbedrijf Velbo in Lommel. Het overige deel van de dag komt er een grote vrachtwagen naar onze school. Dode hoek, juist laden, tachograaf, … worden uitgelegd. Tot slot gaat de vierde keuze naar de verbrandingsoven en Aquafin in Houthalen.

2de jaar

De tweedejaars bezoeken de containerhaven en de sluizen van Tessenderlo, het bedrijf Nike, en ze gaan op historisch mijnavontuur in Beringen.

3de jaar

De derdejaars gaan in Brugge op zoek naar geschiedenis en cultuur. Dit door een wandeling in de historische binnenstad.

4de jaar

In het vierde jaar krijgen ze de kans om onze hoofdstad beter te leren kennen. Zo staan er verschillende musea en stadswandelingen langs de bekendste bezienswaardigheden op het programma. De leerlingen gidsen zelf en doen onderweg allerlei opdrachten.

5de jaar

De meeste leerlingen van het vijfde jaar trekken naar Tongeren en omstreken. Naargelang de gekozen route verkennen ze het historische centrum, musea en andere bezienswaardigheden. De leerlingen van de richting Moderne Talen bezoeken Luik, waar ze hun Franse vaardigheden op de proef kunnen stellen.

6de jaar

In het zesde jaar, zijn de reizen specifiek per studierichting. Zo gaan de Humane Wetenschappers naar een zorgcentrum in de omgeving. De Latinisten bezoeken de Romeinse relicten in Trier,…