Oudervereniging

De oudervereniging is een team van alle soorten mensen met uiteenlopende gedachten over het leven. Zoals in elke vereniging is dat bij ons niet anders.

En toch zie je als het om school gaat, en alles wat daar rond gebeurt, dat de meningen toch dikwijls dezelfde richting uitgaan. Dan vinden ouders elkaar.

En dan zie je ook waarom een oudervereniging belangrijk is. Wij zijn een soort terugkoppeling van onze kinderen die school beleven (in de ruime zin).

We horen wat er leeft bij onze kinderen en kunnen dit dan weer over brengen bij de schooldirectie en dan verder naar het onderwijzend personeel.

We hebben zeker niet de ambitie om tegen bestaande goede regels en gewoontes  in te komen.
Zie ons eerder als kleine nagelvijltjes die hier en daar een scherp puntje kunnen wegvijlen…

Maar er is meer.

We staan ook in voor hulp bij een aantal activiteiten van de school.

  • Op de ouderavonden zorgen wij er voor dat iedereen het lokaal van afspraak gemakkelijk vindt.
  • Op infoavonden verzorgen wij het drankje bij de babbel achteraf.
  • Op de ‘Don Bosco eetdag’ vind je ons terug achter de schermen als afwasser, kelner en uitbater van de gezellige aperitief en digestief bar.
  • De jaarlijkse pannenkoekenslag wordt bijna volledig door ons verzorgd.

 

En wat elders misschien wordt ervaren als saai, zijn onze vergaderingen gezellig en aangenaam met een lekker drankje en een knabbeltje. Daar wordt door de directie altijd zonder fout in voorzien.

Kortom, het is de moeite om met je kind(eren) een stuk mee te leven in de school waar zij dagelijks lief en leed delen met medestudenten, onderwijzend personeel en directie.

Om dichterlijk te eindigen:

De 6 jaren oudervereniging zijn omgevlogen,
maar de tijd eraan besteed heeft soms iets ten goede bewogen.