Leerlingenraad

3de graad: sfeerlingenraad

De sfeerlingenraad: breng wat meer ambiance in de 3de graad, join de sfeerlingenraad!

Heb je wel eens nood aan wat meer actie tijdens de middagpauze? Of wil je gewoon lekker kunnen chillen met een muziekje op de achtergrond? Zou je het leuk vinden om in de kerstperiode wat meer (kerst)sfeer op school te krijgen? Gezellig met de vrienden je warmen aan een warme chocomelk? Voel je je gemotiveerd om mee in dialoog te treden met directie en de stem van de leerlingen te laten horen? Heb je zin om (post-corona) het leven te vieren en de eindejaarsfuif mee voor je rekening te nemen? Of voel je je geroepen om mee ons basisteam van Rode Neuzen te versterken?

De sfeerlingenraad werd opgericht dóór leerlingen vóór leerlingen van de 3de graad. Veel is mogelijk mits een goed draaiend team dat zijn krachten bundelt om ideeën effectief om te zetten in initiatieven. We hebben in het verleden al wafel- en chocomelkverkoop gehad, de schoolradio werd opgestart, picknickproject bij mooi weer buiten voor de 3de graad. Ook de invulling van sommige PPU-uren werd door ons team in handen genomen: zo maakten onze leerlingen een leuke Valentijnsquiz, een PPU rond Rode Neuzen, … Alle leerlingen ervaarden dit als heel erg aangenaam. Maar meer ambiance op school is enkel mogelijk dankzij de motivatie en inzet van enkele doeners.

Ons hoofdproject de komende jaren blijft Rode Neuzen. We merken dat het inzetten op sociaal, fysiek en mentaal welzijn onze leerlingen nauw aan het hart ligt. We zijn sinds enkele jaren een trotse Rode Neuzen school en hebben in 2020 dankzij onze grote Rode Neuzen Quiz een mooi bedrag kunnen inzamelen voor de uitbreiding van de spelen van onze moniwerking. Ook werden er 2 betonnen pinpongtafels neergezet, die gretig in gebruik worden genomen.

Rode Neuzen en de sfeerlingenraad Don Bosco Hechtel gaan hand in hand: omdat we met meer sfeer, meer leerlingen willen raken en betrekken, zorgen voor meer verbondenheid en dialoog. De bouwstenen van de visie van Don Bosco omzetten in leuke, merkbare initiatieven. Hoe klein ook het steentje dat je als leerling wil/kan bijdragen, vele kleine steentjes maken samen een stevige rots.

Dus: breng wat meer ambiance in de 3de graad, join de sfeerlingenraad!