Don Boscostraat 72
3940 Hechtel
011 73 40 27
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schoolverzekering

De school heeft een dubbele verzekering afgesloten voor leerlingen en leraren: de verzekering lichamelijke ongevallen en de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.

De verzekering lichamelijke ongevallen

Als uw kind een ongeval overkomt op school (vb. een gebroken arm) dan zal het ziekenfonds een groot deel van de kosten terugbetalen. Maar meestal worden niet alle kosten door het ziekenfonds terugbetaald; een deel (het remgeld) van de dokters-, ziekenhuis- en apothekerskosten moet u zelf betalen.

De verzekering lichamelijke ongevallen zal ook deze laatste kosten aan u terugbetalen. Deze verzekering is van toepassing voor alle activiteiten die in de school plaatsvinden of door de school georganiseerd worden. Zij is ook van toepassing op de weg van huis naar school en omgekeerd.

LET OP: de verzekering vergoedt lichamelijke schade, niet de materiële schade (fiets, kledij, boekentas... )!

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid

Als de school of een personeelslid aansprakelijk worden gesteld voor een ongeval of de veroorzaakte schade, zal de schoolverzekering ook de kosten vergoeden.

LET OP: het is ook mogelijk dat uw kind aansprakelijk wordt gesteld voor een schadegeval als het bijvoorbeeld opzettelijk een ongeval of schade veroorzaakt. Hiervoor betaalt de schoolverzekering niet. Een familiale verzekering kan hier wel tussenkomen. Het is dus belangrijk zo'n familiale verzekering te nemen.

Zowel het slachtoffer als de schadeveroorzaker moeten aangifte doen na een ongeval bij hun eigen familiale verzekering.