Don Boscostraat 72
3940 Hechtel
011 73 40 27
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Extra-muros

Reizen met DBH

In een eerste jaar kan je mee op bergkamp in Oostenrijk tijdens het begin van de grote vakantie. (Voor een deel het verste van waar ze ooit geweest zijn) De leraars krijgen een facelift: vriendelijk en vrolijk.

In het tweede jaar ga je misschien opnieuw mee naar de bergen van Oostenrijk. Dat hoort bij (het einde van) het tweede jaar, net als de ‘paracommando-avonturen-driedaagse’ in mei (en mij) in Durbuy voor moedige tweedejaars meisjes en jongens én dappere begeleiders.

De derdes maken een fietstocht van een dag of 6 via de ‘Vlaamsche weegen’… naar zee. Of dat niet zwaar weegt na enkele dagen? Weet je, het is te overwegen en beslist de moeite waard. En alsof dat nog niet genoeg is, behoort ook een ski-reis tot de mogelijkheden tijdens de paasvakantie.

Het 4de jaar gaat op driedaagse naar Londen, met leuke overnachtingen in een ’youth-hostel’. Een korte, maar aangename tussendoorreis met een 'buitenkantbezoek' aan de belangrijkste 'landmarks' in en om London-city -weet je tenminste waar je de volgende keer naar moet kijken- met musical. Maar na de ‘Jack-the-Ripper’-wandeling zal niemand nog vergeten hoe de gids in smakelijk Engels aanschouwelijk uitlegde hoe Ripper ‘vrouwen’ opensneed. Evenmin als the English breakfast en de hippy-market van Covent Garden of The Tower met de kroonjuwelen, om maar iets te noemen. Ook een aangenaam (lange) luxe-busreis met de ferry over het Kanaal tot in hartje Londen en met een passage via Canterbury veilig terug. Heerlijk toch!

Traditiegetrouw reizen we met de leerlingen van het vijfde jaar naar de meest bezochte stad van Europa, de wereldstad, de lichtstad: Parijs. We rijden de stad binnen langs de Arc de Triomphe en de Champs Elysées. Als je het op tv ziet, bij de aankomst van de Tour, is dat niet half zo indrukwekkend. Picknick in de Jardin des Tuileries, een wat ongewone belevenis, maar dat moet je echt eens doen.

Een klankbeeld van de reisindrukken? Een symfonie met variaties op waw, heho en zietdàman! We doen dan ook alle klassieke toppers aan: het Louvre, de Eiffeltoren, Orsay, levende beelden, het Quartier Latin, de Notre Dame, Père Lachaise, ... Je moet er echt eens geweest zijn! Daar kunnen geen honderd verhalen, boeken of documentaires tegenop.

De zesdes vliegen tijdens de paasvakantie naar de zuidkust van Turkije, de streken Lykië en Pamphylië.

Vanuit de havenstad Kaç gaat het de bergen in voor een wandeling door één van de grootste kloven van Eurazië en een bezoek aan de Lykische cultuur van Tlos. We maken een boottocht en zwemmen in de Middellandse Zee... De havenstad Beldibi is de uitvalsbasis voor een uitstap naar Sagalassos, waar de KULeuven verdienstelijk archeologisch werk verricht. We bezichtigen de steden die op de veroveringstocht van Alexander de Grote lagen en de stad Termessos die hem kon trotseren... Leerlingen kunnen alvast oefenen om in het theater van Aspendos een concert te brengen ... Kortom op het programma staat historisch en hedendaags Turkije met verkenning van het binnenland en de plaatselijke eetcultuur, de bazaars, de minaretten, de moskeeën en de pracht van de bergen van de Tauros ... een onvergetelijke reis om zes jaar humaniora af te sluiten?

Projectweek 6 TEWE

Labodag 6 WET

Concentra

Juniorcollege

Belfair

Euroklassen