Don Boscostraat 72
3940 Hechtel
011 73 40 27
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een Salesiaans opvoedingsproject

Ons Opvoedingsproject

Opvoeding wil de jongere helpen om op vele vlakken van het leven positieve ervaringen op te doen en talenten te ontdekken. Zo kan hij groeien tot een weerbare en creatieve volwassene die in de samenleving actief en gelovig een taak op zich neemt voor zijn geluk en dat van anderen.

 

De jongere heeft een warme omgeving nodig om te groeien, een ruimte waar hij op zijn maat tot bloei kan komen en waarbij de opvoeder persoonlijk betrokken is.
Vragen en verwachtingen worden toegelicht en duidelijk verantwoord omdat opvoeding gebeurt in een kader van regels en afspraken, gebaseerd op gezond verstand. Gezag groeit als opvoeder en jongere elkaar vertrouwen. Er is altijd plaats voor dialoog, gericht op het geluk en de toekomst van de jongere.
Opvoeden is gericht op een groeiende verantwoordelijkheid van de jongere. Daarbij is het aanbieden van experimenteerruimte en duiding heel belangrijk. De jongeren krijgen kansen om zich in te zetten en zij worden opgeroepen om mee verantwoordelijkheid te dragen voor andere jongeren.

 

Christelijke zingeving, die in klare taal een goede boodschap aanreikt, biedt hulp bij het beantwoorden van levensvragen over mens en wereld. En de opvoeder die 'echt' voorleeft en durft getuigen van zijn vreugde, hoop en twijfel, helpt de jongere zijn weg te vinden in eigen ervaringen en zoeken. Opvoeden is teamwerk. Dit vraagt een goede organisatie, kansen tot overleg en gezonde communicatie tussen opvoeders. Het team bezint zich voortdurend over de visie van het eigen project.

 

 

Bekijk hier het schoolreglement